Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Mozesz miec juz zrobione w butelce lub w kartoniku to gotowe. jesli butelka to beda pewnie kazac ci sprobowac albo nalac troche na rekę. Z Bergen jak latalam to kazali na reke a z Polski kazali probowac tak mialam zawsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
My z Ania juz po podrozy do Oslo. Sprawy paszportu zalatwione ale ja chcialam by przetlumaczyli mi i odeslali do polski ale nie taki odpis mialam aktu bo mialam europejski i ksero swojego ale musi byc jakis na zoitym tle w bogatszej werski niz ten europejski. Wiec teraz tylko rodzice wysla mi akt i mam wypelnic wniosek, przelac kase na konto konsulatu i odesla wszytsko do polski....
Ale moje zdziwko jak ona nagle oddaje moj akt slubu i mowi, ze nie ten akt i nie moze tego wyrobic, kolana mi sie ugiely bo pomyslelismy z mezem, ze paszportu nie wyrobia!!! i sie dopytuje a jej chodzilo o to tlumaczenie... hehehe a ja juz wystraszona, ze przyjechalismy autem i tyle godzin a tu dupa i niezalatwione!!! ale na szczescie wszystko ok i czekamy teraz za paszportem

Ogolnie to Panie w konsulacie byly bardzo mile, usmiechniete itd inna Pani wyszla i udostepnila pokoik by nakarmic i przewinac dzieci, moze dlatego ze Natan tradycyjnie krzyczal!! Na 4 dzieci co tam byly nasz tylko krzyczal... placzek krzykacz i wymuszacz by nosic na recach... hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
też się szykujemy do podboju Oslo
czytam teraz wymagane dokumenty, wie może, któraś z was czy chcą nasze akt urodzenia kiedy nie jesteśmy małżeństwem?? bo teraz to ja się trochę zmartwiłam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
Tuptusiowata, mu na Fanahammeren mieszkamy, jakieś 7 min drogi autem od Ciebie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja wysłałm mężusia do Oslo
Sue135 na stronie ambasady poczytaj co wymagają ale myśle,że to samo tylko że dodatkowo akt uzania ojcostwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Sue jesli nie jestescie malzenstwem to wlasnie te potwierdzenie ojcostwa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
ooo widzisz Sue a ja sie wczesniej pytalam czy ktos tu mieszka aby samemu nie zwariowac na nowym miejscu my mieszkamy na Fleslandsvegen, przy fiordzie. Wiec jak sie ogarniemy to mozna sie umowic na pogaduchy

My dzis na nowym mieszkaniu ale jeszcze nie rozpakowani ;/ nie wiem czy ogarne temat do konca tygodnia bo strasznie duzo tego sie nazbieralo jak wszystko zostalo przewiezione z tego malego mieszkania

A co do zalatwienia paszportu to bedzie potrzebny wlasnie uznanie ojcostwa skoro nie jestescie malzenstwem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Dziewczyny pytanie co do mleka. Ja podaje mojemu hipp i sie zastanawiam czy w polsce jest takie samo bo w listopadzie wyjezzdam do pl i bede do stycznia, pozniej powrot i prawdopodobnie znowu pl a nie wiem czy jest takie mleko tzn widzialam w necie, ze jest hipp ale akurat takiego combiotic nie zauwazylam i czy jest wazne by bylo takie samo przy zmianie. Tak sie tez zastanawiam czy nie zmienic mu na nan bo w pl dostane na 100% i moze ktos mi powiedziec jak chce zmienic mleko to jak mam wprowadzic ta zmiane??? np 50 ml hipp i 50ml nan czy odrazu moge podac nan???
A czy w aptece bez recepty moge dostac mleko by sie dziecko nie ulewalo?? bo mojemu strasznie sie ulewa, niby na wadze przybiera ale bardzo ale to bardzo z niego chlusta i slyszalam o takim mleku tylko nie wiem jak tu jest z kupnem.

A czy Wasze maluchy mialy/maja ciemieniuche??? bo moj chyba ma tzn sama nie wiem bo nie ma takich wielkich strupow zoltych tylko wyglada tak jakby mial lupiez. Czytalam, ze to tez podobno jest ciemieniucha tylko lzejsza i tak na wszelki smaruje mu oliwka glowke i wyczesuje szczoteczka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Jest mleko Hipp combiotic w Polsce. Ja w lipcu kupowałam w rossmanie w duzych badz malych puszkach wiec nie musisz mu zmieniac mleka. A po drugie tak czeste zmiany mleka nie sa wskazane. Bo w koncu moze dostac skazy bialkowej nawet od tego mleka ktore mu pasowalo. Wiec nie masz sie czym martwic

A co do mleka specjalnego zeby dziecko ulewalo nie slyszalam. Najlepiej porozmawiaj o tym z polozna, ona ci powie co i jak a dzieci tak juz maja, ze ulewaja, jedno mniej drugie bardziej niestety.

A co do ciemieniuchy, moj ma jeszcze nie zrosnieta calkowicie, ale tez mial wczesniej tez taki jak by zolty lupiez ale to smarowalam oliwka i wyczesywalam wlasnie i zeszlo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
o to fajnie, ze jest w pl to mleczko wiec nie musze zmieniac dzieki za odpowiedz
No wlasnie czytalam, ze ciemieniuszka czesto wraca....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok